Aluat de tartă

Quiche cu praz, spanac și bacon. Rețetă de pe blogul lui @adihadean , însă schimbată rețeta aluatului cu cea mai gustoasă și ușor de realizat crustă.

Rețetă aluat:

160 g faina

115 g unt rece, rece

6 linguri de apa la fel de rece, rece

1 praf de sare

Am amestecat, făina și praful de sare.

Am adăugat untul rece rece , tăiat în bucăți mai mici și am mixat la robot până când combinația a devenit de consistența unor boabe de mazăre.

Am adăugat treptat apa.

Aluatul rezultat va fi relativ moale si lipicios, l-am luat și învelit într-o folie alimentară, două mânuțe mici de copil l-au mângâiat și i-au urat somn ușor în timp ce l-am lăsat să se odihnească în frigider cât am pregătit compoziția pentru quiche.

În final am întins făină pe blatul de lucru, am întins aluatul cu făcălețul, iar când a ajuns la dimensiunea dorită l-am așezat în tavă. Nimic mai simplu!

L-am copt la 180 de grade timp de 20 min. Ca să nu se umfle am pus deasupra o hârtie de copt cu orez. Merge și cu boabe de fasole.

Spre deosebire de alte aluaturi de tartă pe care le-am încercat, nu s-a fărâmițat! S-a întins perfect, a fost usor de modelat. Până acum aveam mereu de furcă la partea asta și sfârșeam prin a-l întinde cu mâna direct în tavă. Cu aluatul ăsta mă simt deja maestru patiser, cum se întinde el ușor și îl pot lua rulat pe făcăleț și să îl așez în tavă, ca Albă ca Zăpada in desenele animate. Da, pot afirma că m-am îndrăgostit de rețeta asta de aluat. L-am folosit iar si iar in ultimele luni, la tarte și plăcinte ( unde am adăugat o lingura de zahăr). Deci nu a fost doar noroc și caz singular de reușită.

I feel pretty, pretty smart, pretty capable, lady in the kitchen, master of dough!

Totuși, rețeta nu îmi aparține, am avut doar noroc să dau de ea la jocooks.com împreună cu cea mai delicioasă plăcintă cu mere americană. Dar despre asta într-un episod următor.

 

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: