Despre

Sunt Cristina-Emilia, mama de Margareta mica, arhitect si copil ajuns adult.

Imi place sa gatesc desi acum invat majoritatea lucrurilor pe care le fac. Fac tarte si coc paine, fac prajituri, briose si ma straduiesc sa gatesc cat mai sanatos si de multe ori baby friendly.

Cred ca cel mai mult pe lumea asta imi place sa citesc. Mult, mereu, carti in romana, carti in engleza, si, sper eu, in curand carti in germana. Din pacate nu am suficient timp cat as vrea, sa invat cat mi-as dori. Iubesc cartile, cuvintele, ilustratiile. Sunt indragostita de cartile pentru copii si cu greu reusesc sa ma opresc din a cumpara mereu si mereu altele. Odata cu Margot am descoperit o lume minunata: cea a cartilor pentru copii. Exista atat de multe carti faine, ilustrate de artisti cu grija si dragoste, cu povesti frumoase care gadila imaginatia si te face sa vrei sa afli mai mult. Purtam mereu cel putin o carte cu noi iar somnul nu vine fara a citi.

Imi place sa crosetez si tricotez, sa imi simt degetele dansand si firul de ata trecand pe sub ele. Vreau sa cred ca prin fiecare ochi care imi trece prin mana impregnez un pic din mine si din iubire care apoi se va transmite celui care va purta ce am mesterit.

Imi place sa inventez jocuri si sa imi petrec timp cu miss Margot. Poate pentru ca am avut o copilarie idilica, inconjurata de iubire, insa pentru mine este o perioada magica, in care orice este posibil. Simt ca am primit inca o sansa sa vad lumea prin ochii inocenti ai copilului. Timpul trece atat de repede, iar eu nu vreau sa pierd nimic.

Iubesc natura si cred ca am pierdut legatura cu ritmicitatea si intelepciunea ei. O caut cat de des pot si ma indoiesc ca inteleg tot ce este de inteles. Sunt fascinata de cum anotimpurile se scurg unele in altele intr-un spectacol de culori. Iubesc sa merg pe jos, mult, foarte mult, idiferent de anotimp. Poate sunt un pic hippioata, eu stiu? Cert este ca imi place sa merg desculta prin iarba, sa simt pamantul cald sub picioare, sa iau in brate un copac batran.

Imi place muzica si imi place linistea. Imi place sa dansez, iar la noi in casa se canta mult. La pian si la chitara. Locuiesc cu un greier si am un copil care pare sa vrea sa ne calce amandurora pe urme. Miss Margot e "one man show": canta si danseaza.

As vrea sa pot spune ca imi place sportul, insa din pacate abia acum la 33 de ani incerc sa fac pace cu corpul meu si sa ii ofer atentia pe care o merita.

Cred ca ideea acestui blog este mai degraba de a descarca o acumulare de idei si informatii cu care ma bombardez singura zilnic. Incerc sa imi gasesc echilibrul intr-o lume care de multe ori mi se pare ca un vapor in tangaj. Daca ceea ce scriu ajunge la cineva si poate ajuta, cu atat mai bine. Este un acasa virtual, asa ca te rog, fii bland.