Painici cu cartof dulce, banana și afine

mini loaves

Am avut senzația că o învăț pe Maria să mănânce, însă cred că mai degrabă ea mi-a dat mie niște lecții. Pofta inocentă cu care descoperă și mănâncă zmeură și afine, banane si căpșuni, în fine, fructe, m-a surprins. Cum am mai spus, nu am cele mai bune obiceiuri, iar dulcele la mine înseamnă ciocolată, Nutella, zahăr. Am gusturile afctate de consumul mare de zahăr, într-atât încât nu mă bucur și nu obțin satisfacția din a manca fructe, nu simt că am mâncat ceva "bun".
Între timp, vrând, nevrând și gătind bebelușește am învățat că poți face prăjituri, brioșe, checuri și fără zahăr adăugat. Ies la fel de bune, ba chiar mai bune pentru că sunt din start mai sănătoase. Am învățat să îndulcesc cu fructe, cu mere sau banane, am învățat să îmi educ ușor ușor gusturile.

Printre rețetele de dulce sănătos am găsit pe instagram la @eatingwiththekids rețeta asta de "mini loaves" cu cartof dulce, banana și afine, fără zahăr. Banana și cartoful dulce au grijă să fie suficent de dulci, iar afina, ușor acrișoară, face casă bună cu ele. Se prepară extrem de ușor, cam ca orice brioșă, doar forma este diferită.

Brioșele, clătitele, si cam toate mâncărurile care merg pe post de gustări le iau cu mine în parc sau la plimbare să am cu ce alimenta monstruletul la joaca. Se oprește sa se uite la rațe și la gâște? Ronțăie. A obosit de mers pe jos si se aseaza pe o bordură? Ronțăie. Nu vrea să stea în căruț, iar noi trebuie sa ajungem repede undeva? O mituiesc cu ceva de ronțăit. Evit în felul ăsta gustările procesate din comerț și mă bucur că fac ceva ce îmi face plăcere ( să gătesc) și apoi că picea mănâncă ceva făcut cu dragoste. Pentru că eu cred cu tărie că dragostea trece din inimă în mâinile care lucrează și prepară în stomăcelul care mănâncă.

 

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: